Normal_7568

ZEIST - Vijf leerlingen en een docent van het Christelijk Lyceum in Zeist hebben een brief gestuurd aan René Dercksen, de fractievoorzitter van de PVV in de Provinciale Staten van Utrecht. Dat meldt RTV Utrecht.

De aanleiding voor de brief is de kritiek die Dercksen had op de ecnomiedocent. In een reportage van RTV Utrecht was te zien hoe in de vwo-klas de Miljoenennota en het dreigende faillisement van Griekenland werden besproken. Volgens Dercksen drong leraar Van Diggelen daarbij zijn mening op aan de leerlingen. De PVV-er bood vervolgens aan om tekst en uitleg te komen geven op het Christelijk Lyceum.

Vijf leerlingen en Van Diggelen zijn daarom nu in de pen geklommen. In de brief verwijten ze Dercksen dat hij een overhaaste conclusie heeft getrokken op basis van het filmpje. Dercksen wordt echter ook bedankt voor zijn bijdrage aan de discussie.

Volgens Van Diggelen is er geen tijd in het drukke schema voor een gastles van Dercksen. De SGP wordt volgens de leraar ook niet uitgenodigd om hun visie te geven op de evolutietheorie.

© Nationale Onderwijsgids