Normal_7516

EINDHOVEN - Gemeente, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen slaan al enkele jaren de handen ineen om de top-technologische Brainportregio rondom Eindhoven nog sterker te maken op Europees en mondiaal niveau. De stad wil jongeren op alle onderwijsniveaus motiveren voor een technische opleiding en een baan in de Brainportregio.

Het High Tech Room programma biedt voor de tweede maal 16 topgetalenteerde vwo-leerlingen het komende studiejaar een inspirerend programma aan. Dit programma wordt verzorgd door vooraanstaande wetenschappers en ondernemers uit kennisinstellingen en het bedrijfsleven.

Innovatiegame
De kandidaten zijn door scholen voorgedragen. Maar een goede cijferlijst alleen was niet voldoende. De kandidaten doorliepen een selectieprocedure waarin zij onder andere aan een innovatiegame meededen. Zij werden beoordeeld op hun sociale vaardigheden en of zij in staat zijn om productief in een team te kunnen samenwerken.

Alleen de 16 allerbeste getalenteerden zijn toegelaten tot de High Tech Room. Op 28 september vond in het Stadhuis de formele start plaats van de tweede editie van de High Tech Room plaats.

De High Tech Room biedt masterclasses op toplocaties. Kennisintensieve bedrijven en hoogwaardige kenniswerkers laten de deelnemers van de High Tech Room kennismaken met alle facetten van technologische innovatie.

Bedrijven tonen technologische hoogstandjes en het geselecteerde toptalent in de High Tech Room krijgt alle gelegenheid om hierbij betrokken te raken.

Klik hier voor meer informatie.

© Nationale Onderwijsgids