MIDDELBURG - Voor de grootte van de provincie en het aantal inwoners heeft Zeeland opvallend veel sterren restaurants. Ook staan er meerdere Zeeuwse koks in de Top 100 Chef koks van de wereld.
Daarnaast kent de provincie een groot aantal verschillende streekproducten. Hierdoor is er een grote behoefte aan goed opgeleide Horeca medewerkers die ook bekend zijn met de Zeeuwse streekproducten. Gelijktijdig heeft de Zeeuwse regio door de vergrijzing te kampen met een terugloop in potentiële leerlingen.
Dit alles vormde de aanleiding voor vier Zeeuwse consumptieve VMBO opleidingen en twee Zeeuwse MBO Hotel- en Bakkerijscholen om de handen ineen te slaan en een soort vakcollege voor eten en drinken op te richten: de Culinaire Academie Zeeland. Regelmatig vinden er activiteiten plaats, zoals workshops of meeloopdagen, waarbij zowel VMBO leerlingen als MBO studenten in opleiding betrokken zijn.
De leerlingen kunnen in vijf jaar tijd een vmbo-diploma en mbo-diploma halen op niveau 2.
© Nationale Onderwijsgids