Normal_7739

AMSTERDAM - Voor elke 'vreemde' taal, één Europese richtlijn. Scholen kunnen nauwelijks meer om het Europees Referentiekader (ERK) heen. Daardoor maken veel scholen werk van de invoering ervan in hun vreemde talenonderwijs. Om de scholen daarbij kennis en handvatten te bieden en samen de juiste koers uit te zetten, organiseert CPS Academie op 30 november de conferentie 'Implementatie van het ERK'.

Het ERK biedt goede uitgangspunten en aanknopingspunten om de effectiviteit van het vreemde talenonderwijs te vergroten. Om structureel en effectief te werken met het ERK, moeten zowel vakinhoudelijke als beleidsmatige voorwaarden worden ingevuld. De conferentie gaat op beide factoren in en is daarom van grote betekenis voor docenten van moderne vreemde talen (MVT), talencoördinatoren en middenmanagers.

Programma
De conferentie geeft handen en voeten aan de implementatie van het ERK. De conferentie start om 10.00 uur met een boeiend praktijkvoorbeeld van Leonie Wagenaar. Zij is schoolleider en van huis uit docente Duits en deelt op die dag de succesfactoren en valkuilen die zij meemaakte bij de invoering van het ERK op haar school. Daarnaast bestaat het programma uit verschillende workshops en lezingen.

Geïnteresseerden kunnen zich via de website www.cps.nl/conferentieerk inschrijven. De kosten voor de conferentie zijn € 325,00.

© Nationale Onderwijsgids