Normal_7792

BAARN (ANP) - Koningin Beatrix gaat dinsdag even terug naar haar middelbare school. In Baarn opent zij in de middag het nieuwe scholencomplex van de Waldheim-mavo en Het Baarnsch Lyceum.

De koningin is een oud-leerling van Het Baarnsch Lyceum, net als haar zussen. In april 1950 ging de toenmalige prinses Beatrix naar een aparte villa van de school, waar ze met geselecteerde medeleerlingen in kleine groepjes les kreeg. In 1956 behaalde ze daar het eindexamen gymnasium-A.

Haar zonen prins Willem-Alexander en prins Friso gingen ook naar Het Baarnsch Lyceum. Koningin Juliana opende de voormalige nieuwbouw in 1969.

De Waldheim-mavo betrok in de zomer het nieuwe gebouw aan de Torenlaan. Het Baarnsch Lyceym ging in oktober vorig jaar al over. Nu is ook het buitenterrein opgeleverd, zodat de opening van het gehele complex kan plaatsvinden.

Leerlingen van beide scholen zullen ervoor zorgen dat de koningin tijdens de opening een levendig beeld krijgt van de identiteit en de cultuur van beide scholen.