Normal_7854

BAARN - Uit onderzoek van de Universiteit van Vermont blijkt dat tieners die dagelijks frisdrank drinken of in ieder geval meer dan vijf blikjes frisdrank per week consumeren, vaak agressiever zijn dan hun leeftijdsgenoten die dat niet doen. Dat meldt het AD.

Bijna 1.900 scholieren van 22 middelbare scholen in Boston werden bestudeerd als onderdeel van de Boston Youth Survey. Tijdens het onderzoek werd onder meer gekeken naar de gevolgen van frisdrankconsumptie.

De studie wijst uit dat jongeren die veel frisdrank dronken, gemiddeld 15 procent vaker agressief zijn. Deze agressie komt tot uiting door het dragen van een wapen of betrokkenheid bij een gevecht

Hoofdonderzoekster aan de universiteit van Vermont, Sara Solnick, lchtt toe: "Er was een duidelijk een sterk verband tussen het gebruik van frisdrank en geweld. Dit kan komen door de inhoud: vaak zijn het suikerbommen of bevatten ze veel cafeïne, maar andere factoren kunnen ook de oorzaak zijn."

De Britse professor Peter Kinderman trekt overigens de resultaten van het onderzoek in twijfel en benadrukt dat er veel verschillende factoren zijn die het gedrag van kinderen beïnvloeden.

© Nationale Onderwijsgids