Normal_7896

AMSTERDAM (Novum) - Op het Plein in Den Haag is dinsdagmiddag om 13.00 uur een manifestatie voor Mauro Manuel van start gegaan. De Angolese asielzoeker vormt het middelpunt van enkele honderden mensen die een 'hart' rond hem vormen.

Zij scandeerden meerdere malen "Mauro moet blijven!" Tijdens het manifest traden onder anderen zanger Dinand Woesthoff en cabaretier Vincent Bijlo op. Bijlo raadde Mauro aan om niet te lang te doen over zijn studie, anders krijgt hij een langstudeerdersboete aan zijn broek. Hij adviseerde Mauro verder te studeren aan de hogeschool Inholland - dan is het behalen van een diploma zo gepiept, grapte hij.

Bij het protest zijn ook politici van de oppositiepartijen aanwezig, zoals Tofik Dibi (GroenLinks), Hans Spekman (PvdA), Joël Voordewind (ChristenUnie) en Sharon Gesthuizen (SP). Zij willen dat Mauro een verblijfsvergunning krijgt. Het compromis waar het CDA dinsdagochtend mee naar buiten trad - een studievisum dat Mauro in Nederland moet kunnen aanvragen - biedt geen oplossing voor de lange termijn, zei Dibi.