Normal_8164

EUREKA - Op een middelbare school in het Amerikaanse plaatsje Eureka is een leraar geschorst omdat hij tijdens de les beelden liet zien van het televisieprogramma The Daily Show, zo meldt Het Laatste Nieuws.

The Daily Show is een satirisch nieuwsprogramma van de Amerikaanse komiek Jon Stewart, die als progressief te boek staat. In de uitzending werd de Republikeinse presidentskandidaat Herman Cain op de hak genomen. Cain werd onlangs door meerdere vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie.

In het conservatieve Californische dorpje schoot het gebruik van de beelden bij veel ouders in het verkeerde keelgat. Ook burgemeester Scott Punke van Eureka sloot zich aan bij de kritiek van de ouders.

"Ik deed dat omdat de taal en de seksuele toespelingen in het programma werden getoond aan scholieren uit de tweede klas van de middelbare school", zegt Punke. "Veel kinderen hebben thuis niet eens een tv uit religieuze overwegingen."

De leraar, Rhett Felix, werd zes dagen geschorst. Op 28 november mag hij weer voor de klas staan, maar het is nog onduidelijk welke lessen hij zal mogen geven. Felix doceerde politiek, recht en sociale wetenschappen.

© Nationale Onderwijsgids