Bij deze gemeente krijgen ouders met laag inkomen bijdrage voor laptop kind

Ouders met een laag inkomen die een laptop moeten kopen voor hun achtstegroeper of middelbareschoolkind, kunnen in de gemeente West Maas en Waal een bijdrage aanvragen. Voor basisschoolleerlingen hebben ouders recht op een bijdrage van 400 euro en voor leerlingen op de middelbare school krijgen ze een bijdrage van 600 euro. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

De aanvraag voor de computerregeling mag gedurende het hele jaar binnenkomen en geldt dus niet alleen voor het begin van het schooljaar. Als een computer in december kapotgaat, kunnen ouders met een kleine portemonnee gewoon bij de gemeente aankloppen. Ouders mogen echter niet vaker dan één keer in de vijf jaar gebruikmaken van de regeling.

Meer aanvragen computerregeling

Twee schooljaren geleden deden 37 ouders een aanvraag voor een bijdrage uit de computerregeling. Vorig schooljaar kwamen hier 47 aanvragen voor binnen, vijftien daarvan waren voor kinderen op de basisschool. Er is voor dit schooljaar al 26 keer een aanvraag bij West Maas en Waal binnengekomen voor de regeling. Dat meer ouders van schoolgaande kinderen zich melden heeft volgens de gemeente te maken met een verruiming van de regeling, waardoor meer gezinnen ervoor in aanmerking kwamen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky