Middelbare school uit Duiven heeft dankzij leraar nu een groen schoolplein

Leraar van het Candea College in Duiven, Joost Theloosen, ergerde zich dood aan het schoolplein. Leerlingen hebben in de afgelopen jaren al veel plannen uitgedacht, maar nu is het schoolplein eindelijk aan verandering toe. Dat meldt Omroep Gelderland.

Het Candea College is een middelbare school waar ongeveer 1800 leerlingen naartoe gaan. Docent Art & Design, Joost, geeft aan dat de directie samen met twee architecten bezig is geweest met het schoolplein. Leerlingen moeten vanaf nu meer buitenles krijgen, maar het is ook belangrijk dat het schoolplein voor verkoeling zorgt.

Vergroening van het schoolplein 

Tijdens de lessen helpen de leerlingen ook mee aan de vergroening van hun schoolplein. De meningen zijn wel verdeeld, want niet iedereen vindt het leuk om met tegels te sjouwen. Het planten van bloemen en gras is een leuker klusje.

Het schoolplein krijgt in plaats van 120 vierkante meter steen veel groen terug. De leerlingen stapelen de stenen netjes op in de hoek van het plein. Ze zijn blij dat de school aandacht hieraan besteedt. En het schoolplein wordt zo veel gezelliger.

'Anders alleen maar theoretisch bezig' 

Een leerling uit 5vwo vindt het wel fijn om even iets met de handen te doen. “Ik heb anders alleen maar theoretische vakken.” Leraar Joost is aan het einde van de dag erg trots op hoe het plein er nu uitziet. “Dit geeft mij vreugde en voldoening. Nu zijn we officieel gestart en gaan we rustig verder met de rest van het schoolplein.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk