TBI Praktijkfonds en Stichting ZWBT gaan samen bouw en techniek promoten

Het TBI Praktijkfonds , een initiatief van techniek, bouw- en infraconcern TBI , en Stichting ZWBT (Zorg, Welzijn, Bouw en Techniek) slaan de handen ineen om bouw en techniek onder de aandacht te brengen bij scholieren in het voortgezet onderwijs. Met een speciale TBI Praktijkfonds-truck en bijbehorende bewustwordingscampagne verwachten beide partijen scholieren te enthousiasmeren voor een toekomst in de bouw- en technieksector, waar de komende jaren veel vraag is naar vakmensen. Dat meldt TBI Holdings B.V.

De TBI Praktijkfonds-truck rijdt de komende maanden door heel Nederland om verschillende onderwijsinstellingen te bezoeken. In de truck maken scholieren aan de hand van VR, video en verschillende games in korte tijd kennis met de verschillende aspecten van de bouw- en technieksector. Daarnaast zullen er vanuit het TBI Praktijkfonds diverse vakkrachten uit de praktijk aansluiten om les te geven.

Wereld van Bouw en Techniek 

Niek Nelissen , voorzitter van Stichting ZWBT, is zeer verheugd over het partnership en blikt vooruit: ‘’We zijn supertrots op de samenwerking met het TBI Praktijkfonds en hopen grote stappen te zetten om de wereld van de Bouw en Techniek onder de aandacht te brengen bij de scholieren. Doordat we onze krachten bundelen ben ik ervan overtuigd dat we een groot aantal scholieren zullen enthousiasmeren voor deze sector en daarom kijk ik uit naar onze eerste dag waarop de TBI Praktijkfonds truck op locatie staat.’’

Simone Koot , Kwartiermaker bij het TBI Praktijkfonds sluit zich aan bij de woorden van Niek. Zij ziet de samenwerking als een belangrijke stap om de nieuwe generatie te enthousiasmeren voor deze prachtige sector: ‘’We hebben een enorm tekort aan vakmensen en dat wordt door de vergrijzing alleen maar groter. Met deze campagne kunnen scholieren kennismaken met onze sector, zien hoe veelzijdig deze richting is en bewust kiezen voor vakmanschap.”

Loopbaanoriëntatie en -begeleiding 

Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) is een belangrijk onderdeel in het huidige onderwijs. De begeleiding is erop gericht dat scholieren nu, maar ook in de toekomst keuzes maken die passen bij hun eigen kwaliteiten en interesses. Het TBI Praktijkfonds en Stichting ZWBT zijn er beiden van overtuigd dat de geplande activiteiten hier een positieve bijdrage aan leveren. Ook helpt het de scholen om de beschikbare LOB-uren op een goede manier in te vullen.

Bezoek aan scholen 

Voor de aankomende periode staan er al flink wat scholen op de agenda om te bezoeken, maar volgens Simone Koot zijn meer locaties altijd welkom: ‘’We gaan met onze TBI Praktijkfonds truck bij zoveel mogelijk scholen langs. Scholen in het voortgezet onderwijs (VO) kunnen zeker nog contact met ons opnemen door ons een e-mail te sturen op praktijkfonds@tbi.nl. We bekijken dan graag samen wat de mogelijkheden zijn.’"

Door: Nationale Onderwijsgids