Normal_samenwerking

Elf schoolbesturen in de regio Rijnmond bundelen de krachten. Samen nemen zij strategische stappen om de krapte op de arbeidsmarkt, de personele gevolgen van de Wet Werk en Zekerheid en de hoge werkdruk en ziekteverzuim in het onderwijs het hoofd te bieden. Aanstaande woensdag 10 mei tekenen zij een samenwerkingsovereenkomst om vanaf 1 augustus samen te werken in het Mobiliteitscentrum Primair Onderwijs oftewel MCPO Rijnmond. Dat meldt MCPO Rijnmond.

Vanuit het MCPO Rijnmond richten de elf schoolbesturen een gezamenlijke flexpool in die wordt beheerd in het digitale systeem VervangingsManager. De scholen van de deelnemende besturen zijn zo verzekerd van voldoende beschikbaarheid van vervangende leerkrachten en onderwijsassistenten. De eigen leerkrachten kunnen vanuit de gezamenlijke flexpool worden ingezet voor korte of langdurige vervanging bij alle scholen van alle deelnemende besturen. Zij blijven in dienst van hun eigen schoolbestuur en kunnen profiteren van de voordelen van mobiliteit en flexibiliteit.    

Het MCPO Rijnmond zorgt voor de schoolbesturen ook voor de werving en inzet van  jonge talentvolle of ervaren herintredende leerkrachten. Zij kunnen via de flexibele schil van het MCPO Rijnmond voor kortdurende vervangingen bij alle deelnemende schoolbesturen werken. Via de online vacaturebank van het MCPO worden leerkrachten en onderwijsassistenten actief geïnformeerd over vacatures van alle schoolbesturen. Zo wordt de instroom, doorstroom en mobiliteit van medewerkers gestimuleerd.

De deelnemende schoolbesturen zijn: SIKO en Stichting Primo in Schiedam, Stichting UN1EK, Stichting Wijzer, Avonturijn en NBOB Jenaplan in Vlaardingen, SKO Maasland en De Kralingsche School, de Van Oldenbarneveltschool, de Van Brienenoordschool en De Wissel in Rotterdam. De elf schoolbesturen hebben samen ongeveer 1200 fte in dienst. Ieder schoolbestuur levert 4% van het eigen personeel voor het mobiliteitscentrum.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids