De kinderpostzegels staan dit jaar voor de derde maal in het teken van onderwijs. Dat heeft de Stichting Kinderpostzegels Nederland dinsdag bekendgemaakt. Fotografen Anuschka Blommers en Niels Schumm verzorgden dit jaar de afbeeldingen op de zegels.

Het onderwerp is door de stichting geprolongeerd, omdat het volgens een zegsvrouw belangrijk blijft om onder de aandacht te brengen dat er wereldwijd honderd miljoenen kinderen niet naar school kunnen. Met de opbrengsten van de verkoop van de zegels zorgt Kinderpostzegels Nederland ervoor dat zoveel mogelijk van die kinderen toch onderwijs kunnen krijgen.

Een Nederlands en buitenlands project zullen centraal staan tijdens de campagneperiode. De projecten ondersteunen kinderen bij hun ontwikkeling en bieden kinderen de kans op te groeien tot evenwichtige volwassenen. Dit jaar gaat het om een onderwijsproject in Cambodja en in Nederland om huiswerkbegeleiding voor basisschoolleerlingen die de lessen niet kunnen bijbenen.

Basisschoolkinderen van groep 7 en 8 gaan op woensdag 29 september langs de deuren om kinderpostzegels en kaarten te verkopen. De Kinderpostzegelactie bracht vorig jaar een recordbedrag van 9,6 miljoen euro op.

Bron: De Pers.nl