Basisschool Amersfoort stuurt informatie mail, ouders laten kinderen thuis

Kinderen van basisschool De Biezen gingen op maandag 2 september niet naar school. Ouders hielden hun kinderen thuis vanwege een mail van de directie. Daarin werden maatregelen aangekondigde naar aanleiding van een nare situatie. Dat meldt het AD.

Die situatie zou slaan op de privésfeer binnen een gezin dat kinderen op de basisschool heeft zitten. Door die situatie waren er verschillende maatregelen getroffen. Zo gaat tijdens schooltijd de voordeur op slot, is er tijdens de pauzes extra toezicht en wordt het lerarenteam geholpen door extra medewerkers.

Onduidelijke mail 

Een aantal ouders werden na de mail erg ongerust. Het is niet duidelijk of er kinderen gevaar lopen. Een woordvoerster van katholieke scholengroep AnnoNu begrijpt dat de tekst soms een beetje onduidelijk is. In overleg met de schooldirectie is besloten om het hierbij te laten in verband met de privacy van het betreffende gezin.

Geen gevaar voor schoolgaande kinderen 

Dat een aantal ouders de kinderen maandag 2 september hebben thuisgelaten kan de woordvoerster bevestigen. Volgens haar lopen de naar schoolgaande kinderen echter geen gevaar.

Schooldirecteur Frouke Jansma besloot vanwege de getroffen maatregelen zondagavond 1 september toch een mail rond te sturen om ouders te informeren. “Ouders merken tenslotte de maatregelen zelf ook op”, aldus de woordvoerster.

Door: Nationale Onderwijsgids / femke van Arendonk