KindVak 2024 is de inspiratiebron voor kinderopvang en primair onderwijs

Op 19, 20 en 21 september is KindVak, hét vakevent voor kinderopvang en primair onderwijs, weer terug in Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Met meer dan 100 exposanten en een groot aanbod aan workshops is KindVak inspirerender dan ooit. Dat meldt KindVak.

Wanneer bezoekers de Brabanthallen binnenlopen, is het niet te missen: het groene Spelen en Bewegen Plein. Bezoekers die over dit plein wandelen, ervaren hoe kinderen de ruimte hebben om uitdagend te spelen en bewegen. De beurs helpt ideeën op te doen over hoe een kind wordt uitgedaagd in de ontwikkeling van zijn motorische-, cognitieve -, taal- en creatieve vaardigheden, waarbij het ook leert omgaan met kleine risico’s. Een thema dat actueel is binnen de branche en dat op KindVak veel aandacht krijgt.

Twee workshops naar keuze 

Kennisoverdracht is een belangrijk onderdeel van KindVak. Iedere KindVak bezoeker kan deelnemen aan twee workshops naar keuze. Professionals delen kennis over thema’s die spelen in de branche, zoals vitaliteit, gezonde voeding en een groene kinderopvang. Maar ook onderwerpen als kindermishandeling bij het jonge kind, seksuele ontwikkeling, systemisch kijken naar kinderen en fysieke belasting op de werkvloer komen aan bod. Het complete workshopaanbod is te vinden op de site van KindVak.

Klas voor de Toekomst 

Tijdens de beurs is iedereen van harte welkom in de Klas voor de Toekomst. In een rijke, inspirerende leeromgeving ervaren 30 leerlingen het onderwijs van de 21ste eeuw. Zij gaan aan het werk met de allernieuwste onderwijskundige trends, zoals een interactieve vloer, augmented en virtual reality, robots en 3D printers. Iedere bezoeker kan meekijken over de schouders van de leerlingen en loopt met nieuwe ideeën de deur uit.

Verbinding 

Net als binnen de kinderopvang- en onderwijsbranche draait het ook bij KindVak om verbinding. Natascha, projectleider van KindVak: "Of je nu pedagogisch medewerker, gastouder, leerkracht, intern begeleider of directeur bent, tijdens onze beurs zetten wij iedereen in zijn of haar kracht. Iedereen heeft de mogelijkheid deel te nemen aan de workshops en kom ook zeker naar het Netwerkplein om te sparren met andere professionals. Door samen kennis te delen en trends & ontwikkelingen te volgen, wordt de kinderopvang- en onderwijsbranche alleen nog maar mooier! Het is echt een inspirerende dag uit voor professionals, met dit jaar ook een Theaterprogramma met Dirk Scheele, SlodDe & VoS en Hallokids Radio. En hoe mooi is het dat de eerste beursdag op de Dag van de Pedagogisch Medewerker valt. Een dag waarop wij alle professionals extra in het zonnetje zetten."

Door: Nationale Onderwijsgids