Energiecoaches zijn te reserveren tijdens Energy Race in Nijmegen

Basisschool De Vossenburcht in Hatert trapte op woensdag 18 augustus 2024 de Nijmeegse Energy Race af. Leerlingen van negen Nijmeegse basisscholen leren tot en met 17 oktober van alles over energiebronnen, energie en het klimaat, de energierekening en energie besparen op school en thuis. De scholen strijden tegen elkaar om samen met de buurt zoveel mogelijk energie te besparen. Dat meldt Nieuws uit Nijmegen.

Tijdens de gastles op woensdag 18 augustus was ook wethouder Van Elferen aanwezig. De leerlingen voeren verschillende acties in de buurt uit voor het besparen van energie. Daarmee kunnen zij punten verdienen.

Energiecoaches uit Nijmegen 

Nijmeegse energiecoaches doen ook mee aan de race. Buurtbewoners van de scholen kunnen een bezoek aanvragen van een energiecoach. Dat kan via deze website. De school in de buurt verdient dan ook punten. Een energiecoach of energiefixer kan door de leerlingen uitgenodigd worden voor een gastles. Daarmee verdienen de leerlingen punten en komen ze weer een stapje verder in de race.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk