Het grootste techfestival ter wereld komt voor de eerste keer naar Nederland. Van 25 tot en met 29 mei 2016 stroomt de Jaarbeurs in Utrecht vol met studenten, techfans, innovators en geeks voor Campus Party. Tijdens dit fenomeen werken deelnemers vijf dagen lang, 24 uur per dag samen in workshops, challenges en hackathons aan toekomstgerichte uitdagingen. Dat meldt LVTPR.
Deelnemers verbeteren hun skills tijdens diverse workshops en laten zich inspireren door (internationale) topsprekers. Denk aan Dirk Ahlborn van Hyperloop Transportation Technologies, Nobelprijswinnaar Dan Shechtman, Bas van Abel de CEO van Fairphone, Camille François van het Berkman Center for Internet & Society van Harvard en Matthew Reyes van GoPro NASA. Ook is er aandacht voor diverse nieuwe technologieën, zoals 3D-printen, virtual reality en robotica, en is er digitaal entertainment in de vorm van gametoernooien, droneraces en cosplayclubs.
Bovenal daagt Campus Party technisch talent uit om mee te denken over innovatieve oplossingen voor problemen in de toekomst onder het motto: ‘We don't talk about the future. We build the future’. Anders dan bij veel andere events werken deelnemers samen met gelijkgestemden aan creatieve ideeën. Ze denken mee over uitdagingen waar toonaangevende bedrijven en instellingen tegenaan lopen. Daarnaast zijn er challenges op het gebied van big data, duurzaamheid, virtual reality, en de toekomst van onderwijs en zorg, maar ook disruptieve businessmodellen.
Verder stimuleert Campus Party het ondernemerschap van jonge techtalenten. Naast gevestigde namen zijn er interessante start-ups aanwezig, die meer kunnen vertellen over het opzetten van een eigen onderneming. Ook kunnen start-ups zich inschrijven voor het Startup 360-programma. Zij worden dan gekoppeld aan toonaangevende professionals die hen helpen van idee tot start-up, van prototype tot investering en van eerste klanten tot internationale groei. Er is ook veel gelegenheid om te netwerken met andere high-potentials en investeerders. Bovendien krijgen start-ups de gelegenheid om hun bedrijf of idee te presenteren tijdens de start-upmarkt.
© Nationale Onderwijsgids