EC-Bijbelcursus biedt gratis proeflessen aan in Haarlem

Een nieuw seizoen van de EC-Bijbelcursus van het Evangelisch College gaat op 21 september weer beginnen in Haarlem. De EC-Bijbelcursus is er voor iedereen die alles uit het geloof wil halen en meer wil begrijpen van de Bijbel. In september zijn de lessen nog gratis voor iedereen die de cursus wil volgen. Dat meldt Haarlem updates.

Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan elk Bijbelboek. Er wordt ingegaan op de achtergronden, thema’s, context en de hoofdgedachten. Cursisten voelen zich betrokken bij de boodschap van de Bijbel in hun dagelijks leven. In vier cursusjaren komen alle Bijbelboeken aan bod. Elke les wordt er één Bijbelboek besproken.

Bijbelonderwijs in Nederland

Het Evangelisch College zet zich in voor Bijbelonderwijs in Nederland. De interkerkelijke EC-Bijbelcursus is dan ook op 55 locaties in Nederland te volgen. Zo’n 1100 christenen doen jaarlijks mee aan deze cursus.

Workshopwinkel Special Made 

De lessen in Haarlem vinden elke tweede zaterdag in de maand plaats in Workshopwinkel Special Made aan de Gedempte Herensingel 12. Cursisten zijn vanaf 9.30 uur welkom en de les eindigt om 15.00 uur. Docenten Leo Smits en Frans Blok geven de cursussen.

Gratis proefles 

In september kan men gratis en vrijblijvend een proefles volgen. Op de website van het Evangelisch College kan men hiervoor aanmelden.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk