Recordaantal gastlessen aangevraagd in aanloop naar 3FM Serious Request

Dit jaar staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Zwolle en het enthousiasme van de regio is overweldigend! Basis- voortgezet- en hogere scholen in heel Nederland hebben meer dan 800 gastlessen aangevraagd voor 3FM Serious Request. Daarvan zijn er maar liefst 500 in de regio Zwolle. De gastlessen, die samen met Stichting Metakids georganiseerd worden, laten jongeren op een interactieve manier kennis maken met de goede doelenactie. Dat meldt NPO 3FM.

Het doel van de gastlessen is om jongeren kennis te laten maken met 3FM Serious Request en het goede doel Metakids, dat strijdt tegen metabole ziekten. Leerlingen leren wat metabole ziekten zijn, welke impact het heeft op 10.000 gezinnen in Nederland en hoe groot het belang van onderzoek naar deze ziekte is. Vervolgens krijgen zij begeleiding van de gastlesdocent om zelf in actie te komen en zo geld in te zamelen voor 3FM Serious Request. De lessen inspireren kinderen om mee te doen aan de acties rondom het Glazen Huis en om samen een verschil te maken voor kinderen die leven met een metabole ziekte. 

Vrijwilligers gezocht

De spontane en grote belangstelling vanuit scholen in de regio toont aan hoe betrokken de Zwolse gemeenschap is bij dit initiatief. Om alle leerlingen in de regio te kunnen bereiken, zijn er extra vrijwilligers nodig. Vrijwilligers die gastlessen geven, krijgen een online tutorial en alle benodigde materialen aangereikt. Ervaring met voor de klas staan is daarbij een pré. Wie graag een steentje wil bijdragen, jongeren wil inspireren en mee wil doen aan 3FM Serious Request kan zich aanmelden

Door: Nationale Onderwijsgids