De couppoging en de nasleep daarvan raakt de Turks-Nederlandse gemeenschap. Maatschappelijke incidenten in binnen- en buitenland komen met leraren, leerlingen en ouders de scholen binnen. Daarom biedt CED Groep een gratis lesbrief aan voor scholen en leerkachten. Dat meldt CED Groep.
Het is niet makkelijk voor scholen om op een pedagogische wijze met de gebeurtenissen om te gaan. Tegelijkertijd is dat in de ogen van De Vreedzame School wel nodig. Daarom maakte de CED Groep een gratis lesbrief voor scholen en leerkrachten die in de klas stil willen staan bij de gebeurtenissen in Turkije en de nasleep daarvan. Via http://vreedzameschool.nl/lesmaterialen/lesbrieven is de lesbrief te downloaden.
Het programma De Vreedzame School is een instrument om verstandig met conflicten en meningsverschillen in school en klas om te gaan, én om kinderen te leren wat het betekent om op te groeien en te leven in een democratie. In De Vreedzame School wordt aandacht besteed aan basale sociale, emotionele en burgerschapscompetenties die wenselijk zijn in een democratische samenleving, zoals je verplaatsen in een ander, op een democratische manier met elkaar beslissingen nemen, openstaan voor verschillen tussen mensen, constructief conflicten oplossen, omgangsvaardigheden en verantwoordelijkheid nemen voor de gemeenschap. In Nederland zijn zo'n 800 'vreedzame' scholen.
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids