Normal_nivvo-vacatures

Het onderwijs zat de afgelopen jaren behoorlijk in de hoek waar de klappen vielen. De budgetten waren krap en er vertrokken meer leerkrachten dan erbij kwamen. Het tij lijkt inmiddels weer wat te keren. Onder aanvoering van gespecialiseerde intermediairs komen er mondjesmaat weer meer vacatures in het onderwijs bij en krijgen nieuwe leerkrachten de kans om aan de slag te gaan.

“Het is nog altijd geen vetpot in het onderwijs, maar er komt dankzij het economisch herstel wel weer iets meer lucht. Dat betekent dat we ons als onderwijsinstelling weer meer kunnen gaan richten op kwaliteit, waar ook het aantrekken van nieuwe leerkrachten bij hoort”, aldus een leerkracht op een middelbare school.

Zoals de leerkracht ook zelf aangeeft gaat het bij de meeste onderwijsinstellingen nog niet van een leien dakje, waardoor er nog altijd veel behoefte is aan bijvoorbeeld flexibiliteit. De scholen zoeken in veel van de gevallen naar tijdelijke vervanging voor leerkrachten die door ziekte of uitval niet beschikbaar zijn. Door de taken tijdelijk over te laten nemen is het eenvoudiger om weer terug te schalen wanneer de situatie daarom vraagt.

Intermediairs op het gebied van onderwijs spelen daar met hun aanbod op in. Je hebt er als docent de kans om op basis van tijdelijke vervanging of vanuit een Flexpool aan de slag te gaan. Vanuit flexibiliteit, inzetbaarheid en continuïteit voor de scholen ga je aan de slag waar er leerkrachten nodig zijn. Door je als docent aan te melden kun je vanuit de Flexpool werken op verschillende scholen, afhankelijk van waar er op dat moment een vacature bestaat voor een leerkracht zoals jij.

Een van de docenten die via Nivvo als tijdelijke leerkracht aan de slag ging beaamt de benodigde mate van flexibiliteit: “Wanneer je voor NIVVO werkt, realiseer je je sneller hoe kleurrijk en divers het onderwijs is. Als je als docent streeft naar meer ervaring of het verbreden van je horizon, zul je nieuwe uitdagingen sneller aanpakken en NIVVO was voor mij 5 jaar geleden gelukkig de ware uitdaging”, aldus de docent.

Het onderwijs krabbelt op na een paar zeer magere jaren, maar zal blijvend te maken houden met een hoge benodigde mate van flexibiliteit. Leerkrachten dienen vlot te kunnen schakelen, zodat zij zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan de situatie op dat moment. Op die manier kunnen leerkrachten aan het werk blijven en scholen rekenen op de toegevoegde waarde van ervaring.

(Dit is een advertorial)