Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?
Maandag: Ongeveer 20 tips binnen na uitloven beloning in zaak van vermiste 7-jarige Jaïr
De Peter R. de Vries Foundation heeft ongeveer twintig tips binnengekregen sinds het uitloven van een beloning voor de gouden tip over de in 1995 verdwenen 7-jarige Jaïr Soares. Donderdagavond maakte de stichting bekend de ultieme tip over zijn vindplaats te belonen met 250.000 euro. Kelly de Vries, voorzitter van het fonds, kan niet zeggen of de binnengekomen tips inhoudelijk belangrijke informatie bevatten.
Dinsdag: Onderzoek gynaecoloog Carolus Ziekenhuis levert nieuwe geen nieuwe kinderen op
Uit onderzoek naar een oud-gynaecoloog van het voormalige Carolus Ziekenhuis in Den Bosch die zijn eigen sperma bij kunstmatige inseminatie gebruikte zonder de wensouders hierover te informeren, zijn geen andere kinderen van deze arts naar voren gekomen dan het ene dat al bekend was. Dat meldt het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ), de opvolger van het Carolus. De arts overleed in mei van dit jaar, maar werkte nog wel aan het onderzoek mee.
Woensdag: Robert ten Brink presenteert nieuw programma over opvoeden op RTL 4
Robert ten Brink presenteert het nieuwe tv-programma Opvoeden Doe Je Zo!. De show is vanaf 30 augustus te zien op RTL 4.
Donderdag: Leermeesters in de horeca nomineren voor een Leermeesterlintje
Excellente leermeesters in de horeca – gediplomeerde leermeesters met 10+-jaar ervaring in de horeca met een bovengemiddelde inzet voor horeca-onderwijs – kunnen vanaf nu worden voorgedragen voor een Leermeesterlintje. In principe kan iedereen in het veld een leermeester voordragen: leerlingen of collega’s uit de horeca of het onderwijs. Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) heeft het initiatief genomen voor het Leermeesterlintje en beoordeelt de voordrachten.
Vrijdag: Moeder verzet zich met succes tegen verplaatsing zoons na drillrap-geweld
MBO Rijnland heeft vier leerlingen naar andere locaties verplaatst om de situatie na drillrap-geweld beheersbaar te maken. Een 17-jarige tweeling uit Zoetermeer werd overgeplaatst naar Woerden en Gouda, maar daartegen ging hun moeder in beroep. Zij eist dat haar jongens de opleiding in Zoetermeer mogen afmaken en daar gaat de voorzieningenrechter in mee.
Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk