Van 26 tot 29 september vindt de 33e editie van de grootste internationale onderwijsconferentie voor het hoger onderwijs in Europa plaats. Dit keer in Rotterdam, waarbij Hogeschool Inholland een van de gastinstellingen is. Op de jaarlijkse EAIE-conferentie komen onderwijsprofessionals om te leren, trends te ontdekken en elkaar te ontmoeten. Dit meldt Hogeschool Inholland.
NOG
Internationale onderwijsprofessionals verzamelen zich op campus Delft
-Tijdens de EAIE-conferentie zullen er verschillende workshops, sessies en lezingen plaatsvinden. Daarnaast kunnen de bezoekers op 26 september ook meedoen aan de Campus Experience in Delft en Rotterdam. Tijdens deze Delftse experience maken de deelnemers uit onder andere Frankrijk, Tsjechië, Spanje, Zweden en Mexico kennis met Inhollands' onderwijs, labs en met bijzondere projecten die daar plaatsvinden.
Een voorbeeld daarvan is het Flappy Project van Mauro Gallo (lector Biomimicry). Met de groeiende wereldbevolking en de toenemende vraag naar voedsel is het essentieel dat de productie in de land- en tuinbouw omhooggaat. Plagen en ziekten vormen echter een aanzienlijke bedreiging voor de gewasopbrengsten, waarbij ze tot wel tien procent kunnen verminderen. Bovendien worden telers steeds meer beperkt in het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Dit vraagt om een alternatieve, duurzame aanpak.
Door middel van fladderende drones kunnen deze ziekten en plagen worden gemonitord en eerder worden bestreden. De drones moeten klein genoeg zijn om tussen de planten te kunnen vliegen en voldoende lang in de lucht kunnen blijven. Daarnaast is het van belang om de energie-efficiëntie te optimaliseren om een effectieve en duurzame oplossing te realiseren. Hiermee kunnen kwekers worden geholpen om duurzaam te verbouwen.
Als het aan Mauro ligt, groeien er in de toekomst meerdere gewassen in een kas: "Waarbij de 'Flappy'-drones zorgen voor monitoring, het voorkomen van problemen en zelfs dat tuinders een seintje krijgen wanneer ze het beste kunnen oogsten."
Kortom, Inholland Delft is een dynamische omgeving waar studenten, onderzoekers en bedrijven samenkomen om te werken aan baanbrekende projecten en oplossingen voor complexe uitdagingen. Van robotica en kunstmatige intelligentie tot duurzame energie en biotechnologie, er is een breed scala aan disciplines vertegenwoordigd.
Door: Nationale Onderwijsgids