Docent middelbare school niet meer welkom na grensoverschrijdend gedrag

Een docent van het OSG Hugo de Groot in Rotterdam is tijdelijk op inactief gezet. De docent wordt verdacht van grensoverschrijdend gedrag bij een leerling. Tegenover de directie van de school heeft de docent al toegegeven dat hij iets verkeerds heeft gedaan. Dat meldt Rijnmond.

De docent werkte al een geruime tijd op de school. Hij wordt verdacht van digitaal grensoverschrijdend gedrag. Naar een leerling stuurde hij via zijn telefoon of computer ongewenste berichten. Wat daarin te lezen was is niet bekend gemaakt.

Ingelicht 

De school werd donderdag 29 augustus hierover geïnformeerd. Een ouder van de leerling in kwestie is vrijdag 30 augustus ingelicht. De docent werd vervolgens geconfronteerd met zijn eigen gedrag. Hij bekende meteen. Directeur van de school, Cor van Dalen, heeft toen direct de docent uit zijn functie gezet.

Andere leraren van de school kregen dinsdag 3 september te horen wat er precies speelde. Uiteindelijk zijn de lessen die dag gestaakt en leerlingen naar huis gestuurd omdat het nieuws nogal wat emotie met zich meebracht. De school heeft vervolgens alle ouders laten weten wat er in de wandelgangen speelt.

Een vertrouwenspersoon van de Onderwijsinspectie is op de hoogte van de zaak, zo zegt Van Dalen. Ook de politie weet ervan. Op school hebben verschillende ouders informatie gekregen over het ongewenste gedrag van de docent.

Klachtenregeling 

OSG Hugo de Groot heeft in de schoolgids staan dat er een klachtenregeling is als men last heeft van ongewenste intimiteiten.

Door: Nationale Onderwijsgids /Femke van Arendonk