Waarom hebben we zwemles op school? Sinds wanneer? En hoe komt het dat er in Nederland zo veel sloten, grachten en kanalen zijn? Was dat vroeger ook al zo?

Het Nationaal Historisch Museum beantwoordt deze en vele andere vragen in een aantrekkelijk lespakket voor groep 7 en 8. Scholen kunnen dit gratis aanvragen. Het pakket is beschikbaar vanaf 1 oktober, ruimschoots voor de Week van de Geschiedenis.

Het lesmateriaal speelt in op het thema Land en water van de Week van de Geschiedenis 2010 met twee onderwerpen: 'wonen aan het water' en 'bescherming tegen water'.

Het lespakket is modulair opgebouwd waardoor het materiaal op maat kan worden ingezet. Naast de lessen kunnen leerlingen ook aan de slag in ED*IT BASIS, het interactieve onderwijsplatform van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Via een proeflicentie van ED*IT BASIS krijgen leerlingen toegang tot een schat aan betrouwbare informatie uit musea en archieven. Fragmenten uit tv-programma's, film- en geluidsfragmenten, artikelen en foto's,  kunnen online bewerkt worden tot videomontages, tijdlijnen en presentaties. Eigen foto's en video’s kunnen toegevoegd worden. Speciaal voor de Week van de Geschiedenis is een selectie gemaakt over Land en water. Scholen die reeds beschikken over een licentie van ED*IT BASIS hebben natuurlijk ook toegang tot het lesmateriaal.

Vraag hier het lespakket aan.

Kijk voor meer informatie op de website van: Week van de Geschiedenis.