In de Week van het Onderwijs brengt de NTR: een live thema-avond over de kwaliteit van het onderwijs in Nederland. Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) geeft Nederland structureel te weinig geld uit aan onderwijs.

Volgens de laatste plannen lijkt daar ook nu geen verandering in te komen, terwijl de politiek voortdurend aangeeft dat de kwaliteit omhoog moet. Door het lerarentekort staan te vaak niet gekwalificeerde docenten voor de klas of helemaal geen. En van scholen en docenten wordt 'op maat gesneden onderwijs' verwacht, terwijl scholen en leerkrachten zeggen dat daar de middelen niet voor zijn.

Onder leiding van presentatoren Joost Karhof en Pernille La Lau wordt met belanghebbenden gediscussieerd. In korte reportages wordt duidelijk waar de knelpunten zitten en ouders vertellen hun verhaal. Kijkers kunnen reageren via e-mail en Twitter. Andrew Makkinga zal vanachter zijn twitterdesk een directe lijn hebben met de kijkers en hun reacties bespreken.

Avond van het onderwijs:
dinsdag 5 oktober 2010 20:25 - 21:55 uur Ned. 2