Vandaag gaat het Wetenschapsknooppunt Wageningen Universiteit van start, zo meldt AgriHolland. Dit initiatief maakt wetenschappelijke kennis beschikbaar voor kinderen van het basisonderwijs om de onderzoekende houding bij kinderen meer te stimuleren en uit te dagen.

Het Wetenschapsknooppunt gaat verschillende activiteiten organiseren om wetenschappelijke kennis beschikbaar te maken voor kinderen van het basisonderwijs. Zo worden voor leerkrachten en pabo-stagaires inhoudelijke themadagen (Wetenschap & Techniek Academies) georganiseerd en voor basisschoolleerlingen is er een zomerkamp gepland.

Samen met deelnemende basisscholen ontwikkelt het Knooppunt een programma met activiteiten op basisscholen en/of op de universiteit, zoals een excursie naar de universiteit of onderzoekende les- of thema-activiteiten op de school.

Wetenschapsknooppunt Wageningen Universiteit ontwikkelt de activiteiten in nauwe samenwerking met de pabo's in Gelderland. Hierdoor wordt de didactiek van ontdekkend, onderzoekend en ontwerpend leren ondersteund en verankerd.

Rector magnificus Martin Kropff van Wageningen Universiteit geeft op 6 oktober om 10.30 uur het startsein. Dit vindt plaats tijdens de conferentie 'Wetenschap in de Klas'.

Basisscholen die actief willen deelnemen, kunnen contact opnemen via wetenschapsknooppunt@wur.nl.