In de Amerikaanse staat Arkansas heeft schoolbestuurder Clint McCance (foto) ontslag genomen. Dat gebeurde nadat hij op Facebook had geschreven dat homo-tieners er goed aan zouden doen zelfmoord te plegen, zo meldt de Gay Krant.

Hij maakte die opmerkingen na Spirit Day, een dag die woensdag in de VS werd gehouden om homo-tieners te herdenken die dermate met hun geaardheid in de knoop zaten, dat ze een einde aan hun leven maakten. Scholieren en leraren werden verzocht paarse kleding te dragen.

McCance, door kiezers gekozen als schoolbestuurder, maakte zich er kwaad op. Op zijn Facebook-pagina schreef hij: "Seriously they want me to wear purple because five queers killed themselves. The only way im wearin it for them is if they all commit suicide. I cant believe the people of this world have gotten this stupid. We are honoring the fact that they sinned and killed thereselves because of their sin."

Ook verklaarde hij blij te zijn dat veel homo's aan aids zijn overleden. Als hij zelf een homo-kind zou hebben, zou hij die het huis uit schoppen.

De opmerkingen zijn hem duur komen te staan. Er stak een storm van protest op, voor de camera's van CNN verklaarde hij dat hij zijn woorden en de uitwerking ervan betreurt en ze niet zo waren bedoeld. Voor de tv-zender maakte hij ook bekend dat hij terugtreedt als school-bestuurder.