Eten doen we elke dag. Voeding heeft een belangrijk effect op de gezondheid van de mens. Wageningen University & Research centre (Wageningen University en Hogeschool Van Hall Larenstein) onderzoekt op verschillende vlakken op welke manier voeding nog gezonder gemaakt kan worden en maakt de effecten van gezonde voeding inzichtelijk. Obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten. Allemaal aandoeningen die in relatie staan tot voeding.
Wij onderzoeken wat die relatie precies is tussen voeding en gezondheid, we zoeken naar alternatieven en ontwikkelen producten die een positieve invloed kunnen hebben op de gezondheid.
Daarnaast staan we internationaal gezien voor de uitdaging de groeiende wereldbevolking van voldoende gezonde voeding te voorzien met de insteek het milieu zo min mogelijk te belasten. We bieden een groot aantal opleidingen op hbo en wo niveau over gezonde voeding en voedselproductie.
Doelgroep:
Decanen van havo/vwo, vakdocenten, studiekeuzeadviseurs en loopbaanbegeleiders zijn welkom (ook in kringverband). Ook voor TOA's is deze studiedag interessant.
Doelstelling:
Voeding heeft een natuurwetenschappelijke en een maatschappijwetenschappelijke component. Daarom zijn er experts vanuit beide wetenschapsterreinen nodig. Tijdens deze studiedag maakt u kennis met opleidingen, banen en onderzoek op het gebied van voeding in al haar facetten. De studiedag wordt samen met Hogeschool Van Hall Larenstein georganiseerd en gaat in op hbo en wo niveau opleidingen en beroepen.
Aanmelden:
Kan tot 12 december bij Hermien.Miltenburg@wur.nl . Deelname is kosteloos.