Normal_4244

De zevenjarige Rehan Butt is nipt aan de dood ontsnapt, nadat het Britse jongetje een chocoladen snoepje met een hele hazelnoot in van zijn leraar kreeg. Butt heeft een voedselallergie en kreeg prompt twee hartaanvallen. Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

De ouders van Rehan zijn niet te spreken over het incident. "Onze zoon had dood kunnen zijn." De school in Bradford was al drie jaar op de hoogte van de allergie van Rehan.

Hij reageerde fel op het Quality Street-chocolaatje met een hazelnoot in en moest naar het ziekenhuis gebracht worden, waar hij aan een ademhalingsmachine werd gekoppeld. Hij kreeg twee keer een hartstilstand en één keer stopte hij met ademhalen.

Waarschijnlijk deelde een interimleerkracht de chocola uit voor de verjaardag van een leerling. Rehan kreeg het grote purperen snoepje van het bekende merk. Dat bevat een hazelnoot. Rehan had nog maar de helft van het snoepje op of zijn gezicht en ogen zwollen meteen op en hij kon nog amper ademen. "Gelukkig was de ambulance snel ter plaatse", zegt zijn moeder Razwana Butt (28).

De kleine Rehan is inmiddels aan de beterhand, maar hij lijkt geheugenverlies te hebben. Dankzij de snelle toediening van zuurstof liep hij geen blijvende hersenschade op.