Normal_4693

Reisbrancheorganisatie ANVR is niet blij met het huidige voornemen van de Minister van Onderwijs om de zomervakantie in te korten met een week en de vast te stellen meivakantie niet te verlengen.

"Deze visie is puur onderwijsgericht ingegeven zonder dat rekening wordt gehouden met de economische consequenties en de belangen van de sector", aldus Frank Oostdam, directeur ANVR. Bij de reisbrancheorganisatie zijn zo'n 200 touroperators en 1550 reisbureaus aangesloten die op jaarbasis voor zo'n 8,5 miljoen Nederlanders een vakantie verzorgen.

De ANVR (Algemene Nederlandse vereniging van Reisondernemingen) en de bij haar aangesloten reisondernemingen hadden graag een uitbreiding gezien van de meivakantie tot twee weken. Dat zou de Nederlander meer mogelijkheden bieden een vakantie dichtbij of verder weg te boeken, aldus de brancheorganisatie.

Met het huidige voornemen de zomervakantie te beperken en de meivakantie niet structureel te verlengen, worden in beide vakanties én de druk vergroot op de bestemmingen én de druk op het vervoer er naar toe, en daarmee de druk op het milieu.

De ANVR pleit juist voor méér flexibiliteit om een duurzame economie te versterken. Tevens pleit de branche al jaren voor vijf snipperdagen die door de (ouders van) leerlingen zélf -en niet collectief door scholen zoals nu gebeurt- kunnen worden ingezet om een weekend of vakantie met één of meerdere dagen individueel te verlengen.

Dit voorkomt dat leerlingen op een dag voor of na de vakantie ‘ziek' worden gemeld. Deze snipperdagen zouden dan niet alleen voor leerlingen van het voortgezet, maar ook voor die van het basisonderwijs moeten gelden.

Nu dat het vertrouwen van de consument weer groeit en de reisbranche ziet dat na de economische crisis de consument weer enthousiast zijn vakantie boekt, hoopt de ANVR dat het Ministerie van Onderwijs zich ook voldoende rekenschap geeft van de economische factoren.

Bron: AllePersberichten.nl