Normal_6666

De invoering van passend onderwijs vraagt veel van scholen. De interne begeleider (ib-er) heeft hierbij een belangrijke rol. Bijvoorbeeld wanneer leerkrachten vragen of zorgen hebben over het aanpassen van het groepsaanbod aan de individuele behoeften van leerlingen.

Een belangrijke sleutel voor omgaan met problemen ligt in het handelen van de leerkracht. Het is echter niet altijd makkelijk de leerkracht te laten reflecteren op zijn of haar eigen rol.

Inhoud en werkvormen
De vijfdaagse training 'Effectieve leerlingbesprekingen in het basisonderwijs (ELB)' biedt hiervoor de oplossing. De training biedt een concreet gespreksmodel wat de ib-er helpt een effectief gesprek te voeren met leerkrachten over individuele leerlingen.

Hij/zij leert de leerkracht ondersteunen bij het formuleren van een concrete vraag, het maken van een grondige analyse en op basis daarvan te zoeken naar een praktische oplossing.

Door verschillende werkvormen en huiswerkopdrachten krijgen de deelnemers de mogelijkheid om de stappen in het model te oefenen en toe te passen binnen de zorgstructuur van hun eigen school. Uitwisselen van praktijkervaringen is een belangrijk onderdeel van de training.

Klik hier voor meer informatie over data en inhoud van de training: www.cpsacademie.nl.