Student mag kamer weer in nadat huisbaas sloten verving

Student Chavi (niet zijn echte naam) mag weer gebruikmaken van zijn studentenkamer. Zijn huisbaas had eerder de sloten vervangen. De Egyptische student uit Utrecht stapte naar de rechtbank Midden-Nederland om een kort geding aan te spannen. Hij kreeg van de rechter gelijk. Dat meldt het AD.


De student snapte er niets meer van toen de sleutel van het complex waar hij een kamer huurde in de Utrechtse Rivierenwijk op 1 augustus jl. niet meer paste. Zijn huisbaas wilde van Chavi af en besloot het slot te vervangen.

Klachten over de student 

De student zou volgens de huisbaas niet goed schoonmaken en ook had hij een Palestijnse vlag opgehangen in de gemeenschappelijke ruimte. Daardoor was de relatie tussen de twee al behoorlijk bekoeld.

Financiële compensatie

Volgens de student was dat allemaal niet waar. Hij gaf toe dat de sfeer niet gezellig was, maar dat lag niet allemaal aan hem. Hij vroeg aan de rechter of hij de huurperiode tot het einde van februari 2025 mocht uitzitten. Het vinden van een nieuwe woning is behoorlijk lastig. Naar zijn studentenkamer hoefde hij niet meer terug vanwege de slechte verstandhouding, maar een financiële compensatie was wel prettig.

De student kreeg van de rechter te horen dat hij 250 euro krijgt zolang de huurbaas hem weigert binnen te laten. Dit kan oplopen tot een maximaal bedrag van 20.000 euro. De huisbaas had namelijk op een verkeerde manier gehandeld door de sloten te vervangen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk