Kindcentrum Mondorijk biedt weer onderdak aan alle kinderen

Maandag 19 augustus begon voor veel kinderen de eerste schooldag weer. Alle kinderen van Mondorijk in Brandevoort zitten vanaf dit schooljaar in één gebouw. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. 

Het schoolplein telt op maandagochtend zo’n tachtig onrustige kinderen. Mia en Mila mogen het lint doorknippen als officiële opening voor de nieuwe plek waar de allerjongsten naartoe gaan.  De eerste schooldag is nu officieel begonnen. Ook voor Karl Smits is het bij Mondorijk de allereerste dag, want hij is de nieuwe directeur.

Te groot geworden 

Vorig schooljaar zijn leraren, kinderopvangmedewerkers en kinderen niet bij elkaar geweest. Mondorijk was te groot geworden voor de oude locatie. De oudste kinderen kregen na de zomer van 2023 al les in een oud schoolgebouw van De Vendelier. Een aantal leerlingen kwam daar na de kerst bij. Afgelopen zomervakantie is er flink verbouwd om ook de allerjongsten te huisvesten in het kindcentrum.

Genoeg ruimte voor de kinderopvang 

Samenwerkingspartner Spring Kinderopvang is trots op de ruimte die ze hebben in het kindcentrum. Het buitenterrein wordt deze week nog flink aangepakt zodat de kinderen hun eigen buitenspeelplek hebben.

Dit schooljaar kunnen ouders al hun kinderen weer naar één plek brengen en ophalen. De school zit weer in de buurt van de kinderopvang. Ook het onderwijs- en opvangteam hoeft niet meer heen en weer naar de verschillende locaties.

Kwaliteit van het onderwijs 

“Nu kunnen we ons richten op de kwaliteit van het onderwijs die we willen bieden”, zegt Marlies van der Velden. “Nieuwe leerlingen werden een lange tijd niet toegelaten tot te school, maar nu kunnen we weer groeien.”

De meeste leerlingen wonen niet in Helmond. Deze specifieke vorm van basisonderwijs en opvang die Mondorijk en Mondomijn in Brandevoort bieden wordt bewust gekozen door ouders. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar krijgen een programma op maat aangeboden. Leerkrachten zijn aanwezig, maar ook specialisten geven les. Klassen bestaan niet bij Mondorijk. Op het kindcentrum wordt er gesproken over rijken. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk