Juffen en meesters zijn wel hetzelfde gebleven bij nieuw kindcentrum De Steiger

Basisschoolleerlingen van De Steiger kregen woensdag 21 augustus voor het eerst les in het nieuwe schoolgebouw. De meesters en juffen zijn hetzelfde gebleven, maar de school zelf is helemaal veranderd. Dat meldt PZC.

De eerste lesdag na de zomervakantie begon voor de meeste kinderen op maandag 19 augustus. Leerlingen van De Steiger mochten nog twee dagen langer van hun vakantie genieten. De meesters en juffen moesten namelijk nog het een en ander inrichten. In de laatste week voor de zomervakantie werden er nog zoveel mogelijk spullen verhuisd uit oude schoolgebouwen.

Drie scholen en een kinderdagverblijf samen 

In de Rivierenbuurt stonden er drie scholen namelijk: het katholieke De Geule, het christelijke De Hille en het openbare De Meerpaal. Uiteindelijk kwamen ze in 2018 samen tot De Steiger. De gemeente Terneuzen is verantwoordelijk voor de huisvesting van het basis- en voortgezet onderwijs. Om het paviljoenachtige schoolgebouw te laten bouwen, werd er 5,7 miljoen euro gereserveerd. Niet alleen de basisschool zit in het gebouw. Ook een kinderdagverblijf heeft er onderdak gevonden.

Anders les

Leerlingen krijgen op een andere manier les dan voorheen. Klassikaal lesgeven wordt een stuk minder en er wordt meer gekeken naar de individuele kwaliteiten en behoeften.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk