Basisschool en buitenschoolse opvang Voerendaal bang voor vrijgelaten bedreiger

Ouders en medewerkers van een basisschool in Voerendaal slapen niet meer vanwege een aantal bedreigingen aan het adres van de school. Bij de basisschool en de buitenschoolse opvang is er volgens de politie nooit een onveilige situatie ontstaan. Dat meldt L1.

In De Limburger verscheen woensdagavond 21 augustus een verhaal dat Marco H. uit Heerlen weer op vrije voeten is. De basisschool en de buitenschoolse opvang zijn eerder dit jaar door de 36-jarige H. lastiggevallen. 

Niet naar school 

Ouders en medewerkers hebben donderdag 22 augustus meteen aan de bel getrokken. Sommige kinderen mochten van hun ouders zelfs niet naar school. De politie laat weten niet op het artikel van L1 in te kunnen gaan. “Dat heeft te maken met de privacy van de betrokkenen.”

Dreigen met het doodschieten van kinderen 

H. zou gedreigd hebben om de kinderen van basisschool Cortemich in Voerendaal dood te schieten. De politie zegt daarover dat er geen enkel moment een onveilige situatie is ontstaan. “Een aanleiding voor het bedreigen van de basisschool en de buitenschoolse opvang was er ook niet.”

De basisschool en de buitenschoolse opvang hebben contact met de burgermeester, het OM en de politie over de zaak H.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk