Het Onderwijsmuseum wordt een leeromgeving voor studenten van het Da Vinci College in Dordrecht. Vandaag ondertekenen directeur Han van Gorkom van het Da Vinci College en directeur Tijs van Ruiten van het Nationaal Onderwijsmuseum officieel een convenant voor de samenwerking. Door de samenwerking wil het college de studenten beter voorbereiden op de arbeidsmarkt. Dit meldt het Nationaal Onderwijsmuseum.
Het Da Vinci College probeert de kans op werk op verschillende manieren te vergroten, onder meer door de praktijk centraal te stellen in de opleidingen die ze aanbieden. Naast theorie en basisvaardigheden, ontwikkelen studenten de '21st century skills' om goed te kunnen functioneren in de steeds veranderende maatschappij. Zij krijgen les in dynamische leeromgevingen zoals op het Leerpark en in de Duurzaamheidsfabriek waar bedrijfsleven en onderwijs gecombineerd zijn. Daarnaast kunnen leerlingen praktijkervaring opdoen bij bedrijven en instellingen, waaronder in het Nationaal Onderwijsmuseum.
Het Onderwijsmuseum wil graag zichtbaar maken wat studenten allemaal kunnen. In de vernieuwde presentaties laat het museum zien wat er in het heden gebeurt, neemt bezoekers mee naar het verleden en biedt een blik op de toekomst. Hiermee is er aandacht voor cultuurhistorie, maar komen ook actuele onderwerpen die huidige generaties aanspreken aan bod. Door de samenwerking kan het Onderwijsmuseum laten zien hoe beroepsonderwijs in de praktijk functioneert.
De samenwerking van het Da Vinci College en het Onderwijsmuseum vertaalt zich in de praktijk naar een vast onderdeel in het curriculum en diverse studieprojecten. Al tijdens de opening van het museum in juni 2015 zullen studenten op verschillende afdelingen meedraaien in de organisatie om praktijkervaring op te doen. Er zijn al studenten van de opleiding Facilitair medewerker werkzaam in het museum om te helpen bij de verhuizing en inrichting.
© Nationale Onderwijsgids