Normal_9810

AMSTERDAM - De landelijke finale van de Culinaire Vakwedstrijden voor vmbo- en mbo-scholen vindt plaats op de Hotelschool van het ROC van Amsterdam. De beste jonge koks en gastheren strijden zowel individueel als in teamverband om de titel Toptalent van Nederland.

De deelnemende kandidaten zijn geselecteerd tijdens regionale voorronden die de Vereniging van Scholen met een Horeca-Opleiding (VSHO) organiseerde. De jonge toppers worden geleverd door zeven Nederlandse horecascholen.

Een vakjury, bestaande uit Lucas Rive (Bokkedoorns) , Onno Kokmeijer (Ciel Bleu) en Marcel de Leeuw, (Mint Hotel) beoordeelt de verrichtingen van het aanstormend kooktalent op kooktechniek, smaak en hygiëne.

De gastheren en -vrouwen worden onder beoordeeld door anderen Sarah Bisschop van restaurant De Librije en sommelier Arjan Driehuis van Hotel de L'Europe.
Gastvrijheid, houding, serveertechnieken, debrasseertechnieken en het maken van een goede mise en place zijn vaste onderdelen in het juryrapport.

Naast eeuwige roem en een goede opstap naar een culinaire carrière zijn er veel prijzen te verdienen voor de deelnemers.

Klik hier voor meer informatie.

© Nationale Onderwijsgids