Studenten ROC van Twente showen hun creaties op de catwalk

De mode- en textielstudenten van ROC van Twente laten woensdag 3 juli tijdens de fashionshow zien wat ze afgelopen jaar hebben gemaakt. De show bestaat uit werk van tweede- en derdejaarsstudenten en de eindcollecties van de examenkandidaten niveau 2, 3 en 4. Metropool Enschede is wederom het decor voor de fashionshow. Dat meldt het ROC van Twente. 

De fashionshow is de afsluiting van het jaar voor de studenten mode & textiel waarin ze laten zien welke mooie creaties er zijn gemaakt. “Alle studenten kunnen op deze wijze laten zien wat ze in huis hebben. Niet alleen aan vrienden en familie, maar ook aan genodigden uit het werkveld en iedereen die geïnteresseerd is. Maar deze avond geeft de studenten vooral veel erkenning en bewondering voor al het harde werk dat ze hebben geleverd. Dat doen ze op een hele bijzondere en authentieke manier op de catwalk. Hiervoor hebben zij ook lessen gevolgd. Een groeiend zelfvertrouwen is vaak een mooi bijkomend effect”, aldus docent Carmen Borger.

Modeshow 

Tijdens de modeshow tonen de studenten van de opleidingen basismedewerker fashion, (assistant) fashion tailor, allround medewerker mode/maatkleding en fashion design de door hen gemaakte kleding. Borger: “De kleding is door de studenten ontworpen vanuit verschillende thema’s en invloeden. De voorbereidingen voor deze fashionshow en het werken vanuit deze thema’s zijn al het hele jaar bezig.”

Persoonlijk vormgegeven 

De eindexamencollecties van de verschillende studierichtingen zijn door de student persoonlijk vormgegeven. “Daarnaast hebben de studenten fashion tailor niveau 4 hun klantopdrachten vervaardigd voor docenten van de opleiding Mode en Textiel. Zij zullen ook meelopen tijdens de show met twee verschillende outfits. Studenten niveau 2 hebben outfits gemaakt geïnspireerd door verschillende kunststromingen en ze showen deze op gepaste wijze. De fashion designers niveau 4 hebben naast een choreografie ook een complete opzet van hun in India vervaardigde kledingstuk gemaakt die met een QR code bij aanvang van de show is te downloaden”

De fashion shows zijn woensdag 3 juli bij Metropool in Enschede. De eerste show is om 19.00 uur en de tweede start om 20.30 uur. Toegangskaarten voor de fashion show zijn te bestellen via de website

Door: Nationale Onderwijsgids