Mbo'er Bram uit Lierop gaat mee naar World Skills

25 Nederlandse mbo-kampioenen vertrekken over een maand naar Lyon. In september zullen zij dan de uitdaging aangaan en proberen de wereldtitel te bemachtigen in hun vakgebied. In de categorie metselen gaat Bram van Heugten uit Lierop mee. Dat meldt Siris. 

De mbo-studenten die in maart goud hebben gehaald tijdens Skills The Finals (de nationale beroepenwedstrijd) zijn nu bezig met de voorbereidingen op de wereldfinale. Deze is van 10 tot en met 15 september in Lyon, Frankrijk. Meer dan 1500 deelnemers uit meer dan 65 landen en regio’s doen mee aan de 62 vakwedstrijden.

Ondersteuning van docent en een vakexpert 

Een docent en een vakexpert ondersteunen de deelnemers waar nodig in hun intensieve traject. In de zomervakantie gaat het trainen gewoon door. Iedereen oefent namelijk minimaal 280 uur om de benodigde vaardigheden zo goed mogelijk onder de knie te krijgen.

Beste metselaar 

Bram van Heugten gaat op voor de titel beste metselaar van de wereld. Hij heeft de opleidingen Metselaar niveau 2 en 3 afgerond en gaat nu verder met de opleiding Timmerman niveau 3. Aan het NK deed Bram dit jaar al voor de derde keer mee. “Ik ben twee keer tweede geworden, maar de derde keer was scheepsrecht. Toen ik tijdens de prijsuitreiking hoorde dat ik het geworden was, voelde dat als een hele opluchting.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk