Mbo-studenten uit Groningen ontvangen sportpas

Groninger mbo-instellingen en studentensportorganisatie ACLO introduceren een sportpas voor mbo-studenten. De pas geeft laatstejaars mbo-studenten uit alle gemeenten in de provincie Groningen toegang tot het sportaanbod van de ACLO. De provincie draagt bijna 15.000 euro bij aan dit project uit het Gronings Provinciaal Beweegakkoord. Dat meldt de provincie Groningen. 

Het project biedt 75 laatstejaars mbo-studenten toegang tot het sportaanbod van de ACLO. Omdat binnen het mbo-onderwijs vooral in de eerste leerjaren veel sport- en beweegactiviteiten plaatsvinden, is de pas voor laatstejaars mbo-studenten. Op dit moment hebben alleen hbo- en wo-studenten toegang tot een sportpas bij de ACLO. Met de subsidiebijdrage van de provincie zijn bijna de helft van de kosten gedekt. Projectpartners Huis voor de Sport Groningen, Alfa-College, Menso Alting, Terra MBO, Noorderpoort & Hanze dragen de overige financiële kosten.  

Gronings Provinciaal Beweegakkoord 

De mbo-sportpas is een project dat voortkomt uit het Gronings Provinciaal Beweegakkoord. Het is gestart met een pilot. Het project loopt tot augustus 2025. Bij de evaluatie van het project kijken de projectpartners of het wenselijk is de sportpas structureel aan te bieden. Binnen het beweegakkoord werken provincie en 52 andere organisaties samen aan een vitale provincie. Met als doel meer sport- en beweegplezier voor alle Groningers. 

Door: Nationale Onderwijsgids