Aeres MBO Velp werkt samen met hoveniers aan sterk groen onderwijs

Dit is wat de commitmentgroep ‘Groene Hotspot Aeres Velp’, als focus uitspreekt om meer mensen kennis te laten maken met een vakopleiding in de hovenierssector. Donderdagmiddag 5 september kwamen de bedrijven die betrokken zijn bij de Hotspot van Aeres MBO Velp samen voor de eerste bijeenkomst van dit schooljaar. Het groene onderwijs en het bedrijfsleven werken nauw samen aan de ontwikkeling van het vak en het vakonderwijs. Dat meldt Aeres MBO Velp. 

Gezien de krapte op de arbeidsmarkt en de toekomst van het groene onderwijs is het belangrijk om deze samenwerking weer goed op te starten in dit nieuwe schooljaar. Aan het woord is Kay Sanders, opleidingscoördinator Groene ruimte: “Op de agenda stond het thema instroom waarin we de instroomcijfers van dit schooljaar hebben toegelicht en een plan hebben gemaakt voor de werving van de nieuwe studenten voor het schooljaar 25-26. Daarnaast hebben we gesproken over de verschillende samenwerkingsactiviteiten, denk hierbij aan gastlessen, workshops, bedrijfsbezoeken en excursies voor onze hoveniersstudenten.”

Vakopleiding hovenier 

In deze commitmentgroep werken de Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG, de branchevereniging voor ondernemers in het groen zoals hoveniers, dak- en gevelbegroening), de 10 hoveniersbedrijven uit de regio, het Centrum Innovatief Vakmanschap (CIV) en Aeres MBO Velp aan het blijven ontwikkelen en bijsturen van de vakopleiding hovenier. De Hotspot gaat zijn eerste lustrum tegemoet en bestaat nu 5 jaar.

Geïnteresseerd in de hoveniersopleiding? Donderdag 31 oktober van 18.00 uur tot 20.00 uur is er bij Aeres MBO Velp een Informatieavond voor alle drie de sectoren dus ook voor Bloem en biologische Teelt. 

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Van Ginkel