Verdachte en slachtoffer beiden leerlingen van mbo-school Apeldoorn

Een 17-jarige leerling van de mbo-school uit Apeldoorn is het slachtoffer geworden van een steekpartij die dinsdag 10 september plaatsvond op de onderwijsinstelling. Een 16-jarige leerlinge van het Aventus is als verdachte aangehouden. Zij zit op dit moment nog vast. Dat meldt de Stentor.

Op school wordt er op woensdag 11 september in twee lokalen slachtofferhulp en nazorg aangeboden aan de leerlingen en medewerkers van de mbo-school. De school neemt geen nieuwe veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van de steekpartij.

Steekincident 

Dinsdagmiddag 10 september vond er rond 13.00 uur een steekincident plaats bij de school. Veel leerlingen zijn hiervan ontzettend geschrokken. Voor sommige leerlingen was dit hun tweede week op een nieuwe school. Aventus schrijft in een persbericht dat het incident een enorme impact heeft op de school. Ze doen er alles aan om studenten en medewerkers veilig naar school te kunnen laten gaan.

Slachtofferhulp en nazorg 

Leerlingen en docenten krijgen slachtofferhulp en nazorg aangeboden, mocht dat nodig zijn. Wat veiligheid betreft heeft de school altijd beveiligers rondom de school lopen. Voor de leerlingen zal er na het incident dan ook niets gaan veranderen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk