MBO College Hilversum en Vivium Zorggroep gaan samenwerking aan

MBO College Hilversum, onderdeel van het ROC van Amsterdam, Flevoland en Vivium Zorggroep Klantgroep GRZ hebben gisteren een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend om de groeiende tekorten in de zorgsector aan te pakken. De overeenkomst, die een looptijd van twee jaar heeft, is een voortzetting van de eerdere samenwerking binnen het Regionaal Investeringsfonds ‘Tekort in de zorg is onze zorg’. Dat meldt het ROC van Amsterdam - Flevoland. 

De samenwerking is van groot belang gezien de toenemende vraag naar zorgprofessionals. MBO College Hilversum en Vivium Zorggroep gaan zich gezamenlijk richten op het ontwikkelen van opleidings- en begeleidingsprogramma’s voor studenten. Doel hiervan is om zowel de instroom van nieuwe zorgmedewerkers te vergroten als het behoud van bestaande medewerkers te stimuleren.

LLO-programma 

Een belangrijk onderdeel van deze samenwerking is het LLO-programma (Leven Lang Ontwikkelen) van MBO College Hilversum, waarmee zorgprofessionals worden opgeleid binnen de organisatiestructuren van Vivium Zorggroep. Daarnaast wordt er waar nodig maatwerk geleverd om tegemoet te komen aan de specifieke opleidingsbehoeften van zorgmedewerkers in de regio.

"We zijn trots op deze samenwerking met Vivium Zorggroep Klantgroep GRZ. Samen kunnen we een verschil maken en zorgen voor meer aandacht voor de zorgprofessionals van vandaag én morgen", aldus Jeroen Ankersmit, voorzitter Directie van MBO College Hilversum. "Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om een sterkere en veerkrachtigere zorgsector op te bouwen."

Instroom van nieuwe zorgmedewerkers 

Vivium Zorggroep is ook enthousiast over de samenwerking. Marco Wisse, Directeur van Vivium Zorggroep (klantgroep GRZ), voegt toe: “Door samen te werken met MBO College Hilversum willen we niet alleen de instroom van nieuwe zorgmedewerkers vergroten, maar ook de kwaliteit van de zorg verbeteren door voortdurende professionele ontwikkeling.”

Deze samenwerking betekent een belangrijke stap in het versterken van de regionale zorgsector en het waarborgen van kwalitatief hoogwaardige zorg voor iedereen.

Door: Nationale Onderwijsgids