ROC van Twente trots op prestaties van leerlingen tijdens WorldSkills

ROC van Twente kijkt met trots terug op Wereldkampioenschappen in Lyon. Het 4-daagse wereldkampioenschap voor beroepsonderwijs is op zondagavond 15 september afgesloten met een feestelijke ceremonie en prijsuitreiking in het bekende Groupama Stadium in Lyon. Hoewel de drie getalenteerde studenten van ROC van Twente geen medailles hebben gewonnen tijdens de WorldSkills in Lyon, zijn hun prestaties van ongekend niveau. Marciano Paalman, Noortje Nieboer en Stef Olimulder hebben Nederland en (ROC van) Twente vertegenwoordigd op het hoogste wereldpodium voor vakmanschap en hebben laten zien dat zij behoren tot de beste vakmensen ter wereld. Dat meldt het ROC van Twente. 

Deelname aan WorldSkills is een prestatie op zich. Met meer dan 1.400 deelnemers uit 70 landen was de competitie enorm. Toch wisten Marciano (Sanitaire- en Verwarmingstechnicus), Noortje (Schoonheidsspecialist) en Stef (Schilder) zich staande te houden in deze internationale strijd. Hun prestaties laten zien dat zij op wereldniveau kunnen opereren en hun vakmanschap heeft indruk gemaakt, zowel in Lyon als thuis in Twente.

Vakmanschap en kwaliteit 

“Bij ROC van Twente zijn we enorm trots op deze drie talenten. Hun deelname aan WorldSkills Lyon onderstreept het belang van vakmanschap en de kwaliteit van het mbo. Naast de prestaties in de wedstrijd zelf, hebben Marciano, Noortje en Stef een onvergetelijke ervaring opgedaan. Ze hebben nieuwe technieken en inzichten opgedaan van collega-vakmensen uit de hele wereld.”, aldus Natasja Bosvelt, Skills-coördinator van ROC van Twente.

Ook zonder medailles zijn Marciano, Noortje en Stef echte winnaars. Ze hebben bewezen dat vakmanschap geen grenzen kent en dat ze de toekomst van het Nederlandse vakwerk vertegenwoordigen. Hun resultaten en passie voor het vak zijn een voorbeeld voor alle mbo-studenten in Nederland.

Door: Nationale Onderwijsgids