Landstede Sportcentrum Zwolle laat studenten en inwoners creatief sporten

Studenten van Landstede MBO Sport en Bewegen kunnen vanaf maandag 14 oktober gebruikmaken van twee hele moderne sportvelden. De studenten nodigen ook mensen die aan het revalideren zijn en wijkgenoten om op de velden te komen sporten. Dat meldt RTV Oost.

Landstede Sportcentrum Zwolle opende maandag 14 oktober twee nieuwe sportvelden. Daarbij moet je niet denken aan groene sportvelden, ze hebben namelijk een kleurtje gekregen. Joep Emmen is docent Sport en Bewegen bij Landstede MBO. Hij legt uit dat de kleurrijke velden zijn aangelegd volgens het Athletic Skills Mode en dat je alle sporten kan uitvoeren die je maar kan bedenken.

Athletic Skills Model

Het Athletic Skills Model is een wetenschappelijk onderbouwd talentontwikkelingsmodel. Dit model wordt ook gebruikt in de topsport. Maar voor Landstede geldt dat iedereen er mee bezig mag zijn. Er zit geen hek om het veld dat naast de school ligt. Studenten, mensen die bezig zijn met revalideren en buurtgenoten mogen op het veld komen om te sporten. Er moet wel eerst gekeken worden of het veld niet bezet is door de studenten.

Creatief sporten 

Landstede MBO geeft aan dat de velden op zo’n manier ontworpen zijn dat de eigen studenten, maar ook patiënten en buurtbewoners de mogelijkheid krijgen om op een creatieve manier te sporten en te herstellen.

De opleiding en de gemeente Zwolle hopen dat veel inwoners gebruik gaan maken van de gekleurde sportvelden.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk