Logo_passend_onderwijs_logo

De nieuwe kengetallen van de samenwerkingsverbanden passend onderwijs staan op de website. De kengetallen 2013 geven onder meer informatie over de aantallen leerlingen in het regulier en (voortgezet) speciaal onderwijs ((v)so), het aantal rugzakken per samenwerkingsverband, de trends in de leerlingenontwikkeling, een indicatie van de bekostiging na invoering van passend onderwijs en de vereveningscijfers. Ook ziet u welke gemeenten en scholen onder een samenwerkingsverband vallen.

Wat is nieuw?

>De kengetallen 2013 zijn gebaseerd op teldatum 1 oktober 2013 (peilmoment december 2013).

>Ook de cijfers van teldatum 1 oktober 2011 zijn geactualiseerd. Op basis van deze cijfers wordt de verevening vastgesteld (zie voor meer informatie de toelichting).

>De groeibekostiging voor het (v)so) wordt voor schooljaar 2014-2015 nog één keer door het ministerie van OCW en DUO uitgevoerd (op basis van peildatum 16 januari 2013). Daarom zijn de kosten van de groei afgetrokken van de bekostiging van het samenwerkingsverband.

>In de begrotingsafspraken voor 2014 staat dat de bezuiniging van € 50 miljoen op leerwegondersteunend onderwijs (lwoo) en praktijkonderwijs (pro) vervalt. Daarom is de korting van € 21 miljoen op het budget van de samenwerkingsverband voortgezet onderwijs (vo) ongedaan gemaakt. De middelen voor het regionaal zorgbudget en de regionale expertisecentra (rec’s) zijn daarom weer opgenomen in de kengetallen.

>De omvang van het budget lichte ondersteuning in het vo (regionaal zorgbudget) wordt vanaf 1 augustus 2014 gebaseerd op het totale aantal leerlingen in het reguliere voortgezet onderwijs, in plaats van het aantal leerlingen in het 3e en 4e leerjaar van het vmbo. Daarom staat in het overzicht naast het bedrag per vmbo 3/4-leerling ook het bedrag per totaal aantal leerlingen in het vo. Meer informatie hierover vindt u op pagina 6 van de toelichting op de kengetallen.

>De naam van het samenwerkingsverband is aangepast als die bij DUO bekend is en geregistreerd.

 

© Nationale Onderwijsgids