Plustijd-leerlingen bezoeken stadhuis Lelystad

LELYSTAD - Onderwijswethouder Willem de Jager heeft woensdagmiddag negentig leerlingen van basisscholen in Lelystad les gegeven over de gemeenteraadsverkiezingen. Daarover bericht de website van de gemeente Lelystad.

Op het stadhuis van Lelystad vertelde De Jager de kinderen over de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen en hoe dit bij een gemeente precies werkt. Daarna presenteerden de leerlingen hun werkstuk aan de wethouder. Aan het einde van de middag werden ze nog rondgeleid door het stadhuis.

De negen Lelystadse basisscholen krijgen verlengde leertijd aangeboden door de gemeente Lelystad. Dit project, genaamd Plustijd, heeft als doel leerlingen uit de bovenbouwgroepen van het basisonderwijs een grotere kans te bieden op een succesvolle schoolloopbaan.

Plustijd is bedoeld voor kinderen bij wie geconstateerd is dat zij op verschillende terreinen nog kennis en vaardigheden missen, waardoor de verwachting groot is dat zij in het voortgezet onderwijs snel kunnen uitvallen.

Om dit te voorkomen wordt gewerkt aan het inhalen van de genoemde kennis en vaardigheden. Zo krijgen kinderen de kans zich optimaal te ontwikkelen, wat hen later weer goede kansen geeft op de arbeidsmarkt.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres