Kentalis start 2 oktober in Goes met naschoolse groepsbehandeling voor kinderen die problemen hebben met communiceren. Vooralsnog gaat het om één groep met zeven kinderen die als gevolg van een communicatiestoornis problemen hebben in de sociaal-emotionele ontwikkeling.De groep is voor kinderen die doof of slechthorend zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben.
Met de start van naschoolse behandeling speelt Kentalis in Goes in op de vraag die er naar naschoolse groepsbehandeling is. Kentalis wil samenwerken met de scholen in Goes en omgeving. Ook kinderen met ernstige taalproblemen die het regulier onderwijs volgen, kunnen hiervoor in aanmerking komen.
Soms kunnen ze moeilijk leren, hebben ze een verstandelijke beperking of een bijkomende stoornis als autisme of ADHD. De behandeling duurt over het algemeen twaalf maanden, waarbij een multidisciplinair team betrokken is. In dit team zitten onder anderen een logopedist, een behandelcoördinator, pedagogisch behandelaars en een ouderbegeleider.
Het kind komt na schooltijd op maandag, dinsdag en donderdag naar de groep en leert onder meer hoe hij zich beter kan redden in de omgang met anderen. Na het avondeten is het kind weer thuis.Bij de naschoolse groepsbehandeling worden de ouders betrokken. Zij krijgen handvatten voor een (nog) beter contact met hun kind.
© Nationale Onderwijsgids