Basisschoolleerlingen uit Nijeveen kunnen binnenkort boeken thuis lezen

Leerlingen van de twee basisscholen uit Nijeveen in Drenthe kunnen binnenkort boeken uit de schoolbibliotheek lenen en ze daarna thuis uitlezen. De gemeente geeft de bibliotheek daarvoor namelijk bijna 10.000 euro. Dit moet ouders bewuster maken van de rol die zij hebben bij de leesopvoeding van hun kinderen. Dat meldt RTV Drenthe.

Het geld is bedoeld voor ‘De bibliotheek op school’. Basisscholen en middelbare scholen krijgen met dit project extra boeken op school om kinderen meer te laten lezen. Scholen krijgen tijdens het project ook leesconsulenten op bezoek voor de nodige hulp. Beide basisscholen in Nijeveen doen mee aan het project.

Thuis boeken lezen 

Als leerlingen ook thuis boeken gaan lezen, moeten er minimaal twee extra boeken per leerling bijkomen. De bibliotheek in Nijeveen kan met het geld van de gemeente de collectie uitbreiden.

Dit schooljaar

Het geld is bedoeld voor dit schooljaar. Leerlingen, scholen, ouders en de bibliotheek kijken na dit schooljaar of ze verder gaan met het project. “De schoolbibliotheken in Nijeveen hebben alsnog een mooie kwantiteitsslag gemaakt als we met het project stoppen. Leerlingen zullen meerdere jaren plezier houden van het lezen binnen de scholen”, zo schrijft de gemeente.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk